Min hyllning till det provencalska köket fortsätter. Här är det rena, enkla smaker som möts. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
Ingredienser Portioner. 4 4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g) 1 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vi har precis avslutat en mysig och god fredagsmiddag bestående av lax, rotsaker och fetaostkräm. Det är så enkelt att göra allt i ugnen men eftersom rödbetor färgar av sig så mycket använde jag tre olika formar, en till laxen, en till rödbetorna och en till resten
Sätt ugnen på 150°. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen