Yvonnes

Yvonnes

Natalies enkla revben "sött och salt"

Natalies enkla revben "sött och salt"

1,5 kg revbensspjäll 1 gul lök, i klyftor 2 msk fond (eller en buljongtärning) bit ingefära 8 fasta potatisar 2 sötpotatisar 1 rödlök (stor) flingsalt 3 msk olivolja
Höstig svamprisotto

Höstig svamprisotto

4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
Croque Monsieur

Croque Monsieur

8 skiva vitt bröd, ej för tjocka 4 skiva kokt skinka (eller rökt) dijonsenap 4 skiva ost 1 ägg 3-4 dl mjölk
Fläskfilégryta med oliver och kapris

Fläskfilégryta med oliver och kapris

600 g fläskfilé 1 klyfta vitlök, lätt krossad med skalet kvar olivolja, till stekning smör, till stekning salt peppar 1 dl vitt vin 1 msk dijonsenap 0,5 dl kapris 100 g gröna oliver, hackade 2 dl vispgrädde 2 dl färsk bladpersilja, hackad 2 salladslökar, skivade
Lemonad – recept

Lemonad – recept


3 dl färskpressad citronjuice (cirka 8 citroner). 1
2 1/2 dl strösocker. 1
1 liter vatten. 1
1 citron. 1
1 kruka mynta
Pressa citronerna
Irish coffee

Irish coffee

3 cl irländsk whisky 2 dl kaffe (starkt), hett 1 tsk brunt farinsocker 3 msk grädde, lättvispad
Pasta med tomat och sidfläsk

Pasta med tomat och sidfläsk

400 g pasta 300 g rimmat sidfläsk 4 tomater 3 peperoncino, frukter 1 klyfta vitlök, krossad 1 gul lök, finhackad 1 dl vitt vin 1 dl olivolja 1 dl parmesanost, grovriven salt