Yvonnes

Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

Fisksoppa. Hacka morötter och purjolök och fräs i smör, utan att det får färg. Häll på vattnet och buljongtärningarna och koka upp
Hembakat pitabröd

Hembakat pitabröd

Ingredienser Portioner. 12 st 25 g färsk jäst 3 dl vatten 1 tsk salt 2 dl rågsikt 4 - 5 dl vetemjöl special Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kalaspaj med kassler

Kalaspaj med kassler

Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop pajdegen. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter