Kyckling

Kyckling

Honungsglaserade kycklingben

Honungsglaserade kycklingben

20 kycklingben. 20 kycklingben 3-4 msk honung 1 msk kinesisk soja 1 tsk curry salt, peppar och paprikapulver
Coq au vin - Tareq Taylors recept

Coq au vin - Tareq Taylors recept

1 hel kyckling (gärna en majskyckling eller gårdskyckling) 1 dl vetemjöl (eller majsstärkelse) 5 schalottenlökar 2-3 morötter 1 klyfta vitlök 100 g bacon 1 msk tomatpuré 2 msk smör 2 kvist färsk timjan 0,5 l rött vin salt svartpeppar 1 dl syltlök 2 msk persilja, hackad
Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

300 g tagliatelle smör 400 g kycklingbröst, skurna i bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 50 g soltorkade tomater 150 g babyspenat 2,5 dl grädde havssalt (en generös nypa) svartpeppar, nymalen parmesanost, till servering
Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Fyllning2-3 kycklingfiléer 1 purjolök 1 röd paprika 2 klyftor vitlök 1 förp bacon (à 140 g) 150 g fetaost 2 tsk torkad oregano 150 g ost, riven (gärna lagrad prästost) salt peppar
Kycklinggratäng med pressad potatis

Kycklinggratäng med pressad potatis

800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden) smör, att steka i salt peppar 65 g babyspenat 10 körsbärstomater 1 dl purjolök, finskuren 1,5 dl Västerbottensost 2 msk pinjenötter. 1Sås2 klyftor vitlök 3 dl vispgrädde 0,5 dl sweet chilisås 2 msk kycklingfond (koncentrerad) 1 dl crème fraîche 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano
Kyckling med ädelost  och rosépeppar

Kyckling med ädelost och rosépeppar

Lägg kycklingfiléerna i en form. Rör ihop ädelost, salt, peppar, soja, basilika, rosépeppar, crème fraiche och matlagningsgrädde och häll över kycklingen
Krämig sweet chilikyckling med ris

Krämig sweet chilikyckling med ris

ca 500 g kycklinginnerfilé 8-10 champinjoner, fint skurna 1 röd paprika, finstrimlad 1 gul paprika, finstrimlad smör, att steka i 4 dl vispgrädde 2 dl sweet chilisås 4 port basmatiris färsk timjan, garnering¨ sambal oelek
Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

500 g kycklinglårfilé. 1 msk kycklingfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 4 skivor parmaskinka 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk balsamvinäger 1 msk kycklingfond 2 pressade vitlöksklyftor 150 g sockerärter 200 g cocktailtomater ½ dl plockad färsk oregano
Krämig het kycklinggryta

Krämig het kycklinggryta

3 kycklingfiléer. 1 röd paprika 1 rödlök 2-3 potatisar 3 kycklingfiléer 2 klyfta vitlök olja (till stekning) ca 1 msk färsk ingefära, riven 2 dl vispgrädde 5 dl crème fraîche 1 msk sambal oelek 1 hönsbuljongtärning salt svartpeppar