yv

yv

  • 341 Recept
Zabaglione eller sabayon

Zabaglione eller sabayon

Det här italienska lena äggskummet är en klassiker bland efterrätter. Det italienska namnet är Zabaglione och det franska namnet Sabayon eller Sabayonne – jag är inte helt säker vilket som används mest
Dessert med vit chokladsås❤️

Dessert med vit chokladsås❤️

Jag smälter vit choklad i vispgrädde och häller det över bär och frukt i ett vackert glas. Här har jag jordgubbar i botten och massa blåbär ovanpå
Frölimpa

Frölimpa

5 g jäst. 11. 5 dl kallt vatten. 13. 5 dl naturell yoghurt. 5 tsk salt
Kyckling-nuggets med parmesansmul

Kyckling-nuggets med parmesansmul

1 kg skinnfria kycklingbröstfiléer. 12 vitlöksklyftor. 11 tsk milt rökt paprikapulver. 11 rågad msk grekisk yoghurt
Nu kör vi långtradarmacka!

Nu kör vi långtradarmacka!

Nu är det fredag och jag har precis kört hem de små godingarna, de har förgyllt vår tillvaro. Men just nu är det väldigt tyst här hemma, det får bli en tv kväll innan vi somnar
Ljummen rödbetssallad med fetaost

Ljummen rödbetssallad med fetaost

1 kg färska rödbetor. 11 färsk gul lök. 14 dl rucola. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1½ tsk flingsalt. 1150 g fetaost el Apetina® vitost
Chokladtryfflar med chili

Chokladtryfflar med chili

1,5 dl vispgrädde. 175 g smör. 1300 g mörk choklad. 10,25 krm salt. 13-4 nypor chiliflagor. 11,5 dl vispgrädde 75 g smör 300 g mörk choklad 0,25 krm salt 3-4 nypor chiliflagorHetta upp grädden och lägg i smöret
Päronpaj med knäckigt kolatäcke

Päronpaj med knäckigt kolatäcke

Börja med att göra en pajbotten. 1. Nyp ihop smör, mjöl, socker och salt. Tillsätt gulan och knåda hastigt ihop till en deg
Avokadoröra

Avokadoröra

En enkel och god förrätt. Ingredienser till 2 portioner. 2 små eller en stor avokado. 1 msk olivolja. 1 msk citronsaft
Morotskaka

Morotskaka

"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Fisksoppa med lax, räkor och torsk

Fisksoppa med lax, räkor och torsk

200 gram färska eller frysta hela räkor. 400 gram torskfilé. 400 gram laxfilé. 3 morötter. 0,5 purjolök. 7 potatisar
Skäms nästan. Så gott var det!

Skäms nästan. Så gott var det!

Till förätt åt vi räkor med hemgjord aioli och en liten tonfisk"tårta". Aiolin är gjord på majonäs och ungefär hälften créme fraische, cayenpeppar och citron
Hallongrottor

Hallongrottor

👸Kakornas drottning måste vara……. Hallongrottan. 😵 Hemmabakad. och nygräddad, underbart…. 👅👅👅👅. 👉. 150 g smör. 0,5 dl socker