kakor, tårtor

kakor, tårtor

  • 12 Recept
Knapriga Jordnötskakor och Crispykola

Knapriga Jordnötskakor och Crispykola

Då jag förärats med barn som också gillar att baka - är det lätt att hitta många små baktillfällen. Det svåra är nog snarare att ibland inse att det egentligen inte är riktigt läge att baka så där precis innan man ska gå och lägga sig
Citron- och passionsfruktstiramisu

Citron- och passionsfruktstiramisu

Vårsolen skiner, det börjar anas knoppar på körsbärsträdet vid vår entré och snödropparna har kommit upp ur rabatten
Citronmoussetårta

Citronmoussetårta

Det här receptet kommer från Allt om mat och är egentligen en cheesecake, men på grund av lite påskpanik, så glömde jag tillsätta philadelphiaosten
Limemousse

Limemousse

Det här är en jättegod mousse som efterrätt med något tillbehör. Man kan också ha den överst på en tunn tårtbotten i ett enda högt lager, men ta då 7 gelatinblad
Blåbärsdessert på italienska

Blåbärsdessert på italienska

Blanda blåbären med farinsockret och vaniljsockret. Koka upp och rör en stund så det blir mosigt. Låt svalna
En av de enklaste kakorna

En av de enklaste kakorna

Jag har haft en burk kondenserad mjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Cheesecake med mintchoklad

Cheesecake med mintchoklad

Lägg kakorna och chokladen i en matberedare eller mixer och kör till små smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen försiktigt i en form med löstagbar kant, ca 20 cm diameter
KOLAKAKOR MED CITRON

KOLAKAKOR MED CITRON

Dotterns födelsedag närmar sej och jag passar på att baka lite snabba kolakakor vanligtvis smaksatta med ingefära, men denna gång blev det rivet citronskal
Kladdkaka med nougattäcke

Kladdkaka med nougattäcke

Rör ihop alla torra ingredienser, inkl. hackad choklad. Rör ner äggen, blanda ordentligt. Blanda ner det smälta margarinet
Mintkaka

Mintkaka

Botten. 4 1/2 dl socker3 3/4 dl vetemjöl3 tsk bakpulver1 1/2 vaniljsocker4 1/2 msk kakao225 g smält margarin3 ägg2 1/2 dl kokande vattenMittenlager