Yngve Kokbok

Yngve Kokbok

  • 10 Recept
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

anka. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader
Ska ni bara göra en förrätt i livet så är det denna

Ska ni bara göra en förrätt i livet så är det denna

Det bli mycket mat och bak på bloggen nu. Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll som igår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
Vårkyckling i ugn

Vårkyckling i ugn

Skär varje filé i tre bitar. Bryn filéerna i en stekpanna/gryta med smör. Salt och peppra. Skala och klyfta löken och låt den fräsa med kycklingen
Potatis, bakad och gratinerad.

Potatis, bakad och gratinerad.

En av fördelarna med höstens återintågande är att potatisarna blir "normala" igen och går med på att delta i så många fler rätter
Grillade kycklingklubbor med gratinerad avokado & ostfylld paprika

Grillade kycklingklubbor med gratinerad avokado & ostfylld paprika

Kycklingen hade jag klart för mig redan på förhand. Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Goooood förmiddag måndag. Tidigt i säng i går och klockan ringde 6. 45 i dag. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar