Blanda i citronsaft, vaniljsocker och kanel. oj, oj, så gott Ingredienser250 g torkade fikon (jag använder ekologiska från Saltå kvarn)3 dl vatten2 dl råsocker1 msk citronsaft1 tsk vaniljsocker1 tsk kanelBörja med att blötlägga fikonen och låt dom stå över natten. 1 msk citronsaft
Höst och äppletider. Vad passar bättre då än att kombinera vår höst med asiatisk hetta. Här kommer ett recept på äpplechutney som passar bra till fläskkött och kyckling
Tänk egentligen så mycket man kan göra själv, sådant som är självklart att köpa i affären för vissa, och även för mig innan jag började min husmoderliga bana här i livet
Häll upp saften på rena, varma flaskor och tillslut. Sila saften och låt den självrinna i ca 30 minuter, mät den och koka upp den igen. 5-6 dl socker per liter avrunnen saft
Trots att det är långt in i december går det alldeles utmärkt att få tag i fina svenska äpplen. Antingen har du tur och kan plocka egna i trädgården eller hos vänner
Trädet blir superfint när det blommar och blommorna räcker till flera satser saft. Senare på året kommer det fläderbär som vi även brukar göra saft med
Flädersaft går att göra på både fläderbuskens blommor och bär. De ger en härligt blommig saft som smakar riktigt mycket sommar och som man dessutom kan använda till att smaksätta saker som te, grädde till sommarens tårtor eller cupcakefrosting