Ingredienser Portioner. 8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Japp, detta är världens bästa smuldeg. Åtminstone just nu, tills jag snubblar över något annat recept. ) Rabarber går utmärkt att frysa i bitar och ta fram till när höst- och vintermörker får oss att längta efter ljusare kvällar
apelsiner. 1kanelstång. 1hela kryddnejlikor. 1stjärnanis. 1socker. 1vatten. 1citron, saften. 1vaniljglass1. Skär av skalet på apelsinerna och skär dem sedan i skivor ca 0,5 cm tjocka
03 Jun. 14. 45. Twitter. Facebook. Profiteroles med schweizernöt. 0kommentarer. Profiteroles är en slags liten puff gjord av choux pastry - en slags deg som puffar upp sig i ugnen och skapar en tom kärna som kan fyllas med valfri god fyllning
Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig