Ylvas Fisk

Ylvas Fisk

  • 17 Recept
Laxstroganoff

Laxstroganoff

I aftonbladets kvällsbilaga för några veckor sedan hittade jag det här lite annorlunda receptet på en stroganoff med lax i

Saffransgravad lax

Varför inte grava laxen med saffran nu till jul. 1 kg av mittbiten på en laxfilé med skinn i två delar
Saffransgravad lax med honungssås

Saffransgravad lax med honungssås

Här kommer ett härligt recept från Monica Ahlberg på en av mina absoluta favoriträtter kombinerad med favoritkryddan nummer 1
Inkokt lax

Inkokt lax

Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Elsas jul - Rödbetsgravad lax

Elsas jul - Rödbetsgravad lax

Blanda socker, salt och rosépeppar, gnid in fisken med blandningen. Vänd fisken efter halva tiden. 400 gr lax – se till att alla ben är borta
Honung- och vitlöksbakad lax i ugn

Honung- och vitlöksbakad lax i ugn

Mums, det här var riktigt gott. Honungsbakad lax med mycket kryddor för extra hetta. med kokt pressad potatis och mangorajasås till
Inlagd lax

Inlagd lax

Efter att ha sett Jul med Ernst där han la in lax i en 1-2-3 lag så blev jag sugen på att testa. Jag valde att smaksätta lite annorlunda men i grunden är det samma recept
Räkor i het sås

Räkor i het sås

Skala löken och dela och skiva den. Fräs i smör tillsammans med curry. Dela, kärna ur och strimla paprikorna
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Grillade musslor med örtdressing

Grillade musslor med örtdressing

Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalen sluter sig. Lägg dem på grillgallret över glödande kol
Laxbollar med avokadosås

Laxbollar med avokadosås

Jag gillar att jag i vågar testa en massa nytt i köket. På så sätt hittar man en massa nya maträtter som blir favoriter (och gör även en del misstag)