Paj

Paj

Kaka med äpple och rosenvatten

Kaka med äpple och rosenvatten

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölk och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Lägg rabarbern i pajformen och häll på grädden. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål
Supergod rödvinbärspaj!

Supergod rödvinbärspaj!

RödvinbärspajÄldste sonen var borta och tyst förvånansvärt länge. Sådär mamma nu kan vi göra vinbärspaj
Krämig vinbärspaj

Krämig vinbärspaj

Pajdeg. Häll fyllningen i pajformen. En riktigt god sommarpaj som är så enkel att göra. Det är en variant av den klassiska ananaspajen men man använder vinbär istället för ananas
Rosa rabarberpaj

Rosa rabarberpaj

Kavla och strimla den rosa figurmarcipanen och dekorera pajen. Ugn 175 grader. Blanda rabarber, socker och Maizena i en skål
Rabarberpaj med jordgubbar

Rabarberpaj med jordgubbar

Min favorit sommarpaj som kan varieras i det oändliga. Pajbotten. Blanda ihop degen till pajbotten och tryck ut i smord pajform
Björnbärspaj

Björnbärspaj

Den här goda pajen bakade jag för ett tag sedan till jobbets kursdeltagare. Vill man ha en mer lila färg på pajen så ska man låta björnbären tina
Lyxig krusbärspaj

Lyxig krusbärspaj

En underbart god krusbärspaj, trots sitt öde (som jag ska berätta om efter själva receptet - låt er inte luras av bilden
Blåbärscheesepaj

Blåbärscheesepaj

Blanda potatismjöl och strösocker med bären och fördela på pajbotten. Dela pajen i portionsbitar före serveringen med riktigt vass kniv, som torkas av mellan varje skär
Rabarberpaj med krämig fyllning

Rabarberpaj med krämig fyllning

Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå