Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet
Den här röran fungerar i alla fall och du kan servera den antingen som dip före maten med lite grönsaksstavar, eller som en extra sås att mumsa på, eller en gucka att ha i kylen att äta lite av när man är sugen
Som ni kanske har märkt så älskar jag röror. Jag har alltid minst en stående i kylen, redo toppa mackan med, doppa grönsaker i, eller förhöja en sallad med
Har ni testat att göra hummus hemma nån gång. Det är superenkelt, bara att mixa ihop ingredienserna. Man behöver ha tahini i, för att få till den där typiska hummus-smaken
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
French dressing för att det inte riktigt finns en sån sorts produkt i Sverige och jag istället fick tipset om att ersätta den med ketchup och en vinägrette, och pulverkryddor för att det blev lite för mycket av en dipkänsla
Recept. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar