Fiskgratäng med räkor Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form mittkok.expressen.se
Fin fiskgratäng Gör så här Börja med moset. Skala och skär potatisen i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten www.arla.se
Ankbröst à l'orange med potatisbakelse Gör ett rutmönster i fettet ovanpå ankbrösten. Salta och peppra dem på båda sidor. Bryn dem med fettsidan nedåt i en het stekpanna, ca 4 minuter Hemmets Journal
Jordgubbar med balsamreduction och krossad svartpepper Är faktiskt lite alergisk mot jordgubbar, fast i den här varianten är det värt det. Jordgubbar. Balsamvinäger Bara mat...och lite till
Kolakakor Satsen ger ca 40 st kakor. Sätt ugnen på 175°. Hyvla smöret i tunna skivor och rör smör och socker poröst MatHem
Stekt abborre 1. Fjälla, ta ur och rensa fiskarna, skölj noga och snitta dem på båda sidorna med en vass kniv. 2. Salta och peppra både utanpå och inuti fisken Tasteline
Kalasgoda färsbiffar Blanda kalvfärsen med saltet, då binder färsen vätskan bättre. Tillsätt sedan äggulor, grädde och peppar Hemmets Journal
Havrekakor (från Marias kakburk) Grädda på 160 grader i 20- 25 minuter (mina var mer än klara efter 16 minuter så var uppmärksam. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills allt är blandat Hemmets Journal
Kycklingpaj med cashewnötter Lägg cashewnötter, mjöl och bitar av smöret i skålen till matberedaren. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör smulorna till en degboll Hemmets Journal
Marockanska filodegsrullar med kyckling och rostad mandel Och på tal om att inte följa reglerna för briwat så är mina inte friterade. Så jag penslade istället mina med smör mykitchenstories.se
Gräddfilsås Vispa ihop alla ingredienser, låt stå ett tag så smaken får sätta sig. Klar att servera. 3 dl gräddfil. salt Matklubben.nu
Husets älggryta Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet. Späd med vin och vatten. Krydda med salt, peppar och timjan Matklubben.nu