Brot / Brötchen

Brot / Brötchen

Julens bästa vörtbröd!

Julens bästa vörtbröd!

Halloj. Är det inte galet att det snart är första advent. Mysigt, eller hur. Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul
Jul vörtlimpa

Jul vörtlimpa

1 1/2 dl mörk sirap. 1 1/2 dl mörk sirap. Har idag småbörjat med jul bakning vörtbröd. Ingredienser. Raskdeg eller en smet
baka julens vörtbröd

baka julens vörtbröd

3 1/2 dl grovt rågmjöl. 3 1/2 dl grovt rågmjöl. Har du en stund över så baka gärna julens vörtbröd redan nu och förvara i frysen
Experimentella kalljästa bullar

Experimentella kalljästa bullar

/ Anki och Håkan. Det stundar åter igen en ny helg, helt oanvänd och oplanerad i alla fall för vår del
Enkla bake-up bullar

Enkla bake-up bullar

Värm vattnet fingervarmt. Smula jästen i en bunke, rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, socker, salt, mjöl och smör
Härliga frukost bullar

Härliga frukost bullar

Det är mycket sällan att jag äter bröd överhuvudtaget. Jag är ju helt glutenfri, men jag är också naturligt glutenfri
Släta bullar och semlor

Släta bullar och semlor

Arbeta degen med hjälp av träsked/trägaffel (jo, jag lovar - det går faktiskt att baka bröd och bullar utan assistans och kökshjälp
Släta bullar

Släta bullar

Blanda allt och baka ut till runda bullar. Jäs bullarna tills de har dubbel storlek, pensla med uppvispat ägg och grädda 220 grader
piroger, bullar eller pizzabotten.

piroger, bullar eller pizzabotten.

Smula ner jästen i en bunke, häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löst sig. Låt svälla 10 minuter
FRANSKBRÖD BULLAR

FRANSKBRÖD BULLAR

20 stFördeg. 1 dl vatten3 dl vetemjöl10 g jäst1 krm saltDeg. 4 dl vatten40 g jäst1 ägg1 msk socker13 dl vetemjöl Special3 tsk saltGör så här
Godmorgon bullar

Godmorgon bullar

1dl Kesella/Kvarg. Snön fortsätter att komma ner och gör det lite svårare att dra i väg med husvagnen. Kanske inte rätt sagt, det är inte svårt att köra iväg om man bara tar det lugn och inte jäktar fram till något
Frukost bullar

Frukost bullar

Värm till 37/40ºC (färsk/torr jäst). På bloggen Mysmasken fick jag ett super recept på frukostbullar. Lätta att göra
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Igår bakade jag de här rågsiktsbröden i stugan. ) Receptet är ifrån boken a piece of cake, jag gick nästan helt efter det, men eftersom jag inte hade nog med brödkrydda så blev det bara en tredjedel motför vad som stod i receptet, men det tyckte jag blev alldeles nog med smak faktiskt
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Kalljästa, eller nattjästa frallor svänger man alltså ihop på kvällen, rullar och lägger på en bakplåt som får plats i kylskåpet (tips, de finns i mindre format att köpa på IKEA och eventuellt också på ICA), bullarna täcks med en ren kökshandduk/bakduk och får sedan stå i kylen över natten och jäsa
Pizzabullar

Pizzabullar

Pizzabullar – gör så här. Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning
Vörtbröd

Vörtbröd

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Grova fröfrallor

Grova fröfrallor

Ett grovt och mättande kuvertbröd, fyllt med smaskiga fröer. Receptet kommer från Lindas bakskola (Tidningen Hembakat)
Rågsiktskaka delux

Rågsiktskaka delux

50g jäst 4 dl mjölk 50g smör 1/2 dl olivolja 1/2 dl sirap 2 tsk salt 1 1/2 msk brödkryddor (anis, fänkål, kummin använder jag)2 dl fint rågmjöl Ca 9 dl vetemjöl special1 tsk ättika Gör så här. Tillsätt salt, sirap och brödkryddor jag mortlar ihop anis, fänkål och kummin 1 1/2 msk tillsammans. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl sirap. 1 1/2 msk brödkryddor
Frukostfrallor med sesamfrö

Frukostfrallor med sesamfrö

Rör ut jästen i en degbunke med den kalla mjölken Tillsätt rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg och knåda den smidig på mjölat bakbord
15-minuters frallor

15-minuters frallor

Ha det bäst /A-L. 15-minuters frallor. Hej. Gjorde super snabba frallor i helgen. Bara att röra ihop, klicka ut och grädda
Mustigt matbröd

Mustigt matbröd

Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om så att den löser sig