Recept

Recept

Persiljejärpar med skysås

Persiljejärpar med skysås

Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling är en av mina favoriträtter. Så himla gott. Stekt ris med kyckling (4 portioner). Detta behövs
Jambalaya

Jambalaya

Ris. Hacka lök och vitlök. Lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Fräs lök och vitlök i en gryta med smör utan att det tar färg
Jambalaya på riktigt

Jambalaya på riktigt

Förberedelse. Finhacka lök, vitlök paprika och selleri. Skär kyckling och korv i lagom stora bitar (ca 2 cm), och champinjonerna i klyftor
Apelsinkyckling med chili

Apelsinkyckling med chili

Tvätta och skala apelsin och lime med potatiskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa saften. Koka upp skal,saft,lätt cremefraiche,kycklinfond,soja,honung och sambal oelek i en stekpanna
Biff teriyaki

Biff teriyaki

Gör så här Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna
Biff teriyaki

Biff teriyaki

Strimla köttet. Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla moroten fint. Ansa och skiva svampen. Dela broccolin i mindre bitar
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Pastasås med skinka och persilja

Pastasås med skinka och persilja

Börja med att koka pasta enligt förpackningens anvisningar. Gör sedan stavar utav morötterna och lägg i en skål med vatten