Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar. Värmes till 37° Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olja, salt, farinsockret, lingonen och mjölet men spar lite till utbakningen. 30 minuter under bakduk
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädden. 1,5 tsk bakpulver. 200 g smör eller margarin 2,5 dl strösocker 3 ägg Rivet skal av en apelsin 4 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 dl kaffegrädde Ca 1dl pressad apelsinsaft 1 tsk vaniljsocker Ev florsocker till garnering
Jag tycker om att använda havregryn i brödbak. Jag tycker om att använda havregryn i brödbak. Baka ut degen till bullar och låt jäsa ca 30 minuter till
Ingredienser Portioner. 50 kakor 125 g smör 1 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 ägg rivet skal av 1 1/2 citron ca 4 1/2 dl potatismjöl Lägg till i inköpslistan
Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper
Tiden går ju så himla fort så vips kommer hösten vara över och vintern på ingång… Jag måste faktiskt erkänna att jag längtar till jul… Musiken, stämningen, maten, stöket och baket