Bakat

Bakat

Chokladbrysselkex

Chokladbrysselkex

4,5 dl vetemjöl. 200 g smör eller margarin. 1 dl socker, strösocker eller florsocker. 2 tsk vaniljsocker. 0,5 krm salt
Leilas blåbärsmuffins

Leilas blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins100 g smör 2 ägg (ekologiska) 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl standardmjölk (ekologisk) 1 citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 krm salt 200 g frysta blåbär
Bergis

Bergis

Makalösa kakor

Makalösa kakor

200 g rumsvarmt smör. 11,5 dl strösocker. 14 dl vetemjöl, 240 g. 11,5 dl korinter eller russin. 12 tsk bakpulverSätt ugnen på 225 grader
Butterkaka med saffran

Butterkaka med saffran

12,5 g (1/4 pkt) färsk jäst för söta degar. 12,5 dl kall mjölk. 11 pkt (0,5 g) saffran. 175 g rumsvarmt smör
Danska rundstykker

Danska rundstykker

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Persikomazarin

Persikomazarin

Tanken var ju att följa orginalreceptet och göra pajen med rabarber men då krävs det att det finns rabarber i affären