Paj (mat)

Paj (mat)

  • 6 Recept
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
Tonfiskpaj

Tonfiskpaj

Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Tacopaj VV

Tacopaj VV

Mycket tack vare att jag gjorde pajskalet redan i söndags och tacoköttfärsen var rester från fredagens tacomiddag
Tacopaj

Tacopaj

Till en paj behöver du. Pajdeg. Jag gjorde en tacopaj med 3 olika fyllningar, köttfärs, tacosalsa och en krämig topping. Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min på 225 grader. Lägg färsen i pajskalet och lägg över tacosalsan och till sist fyllning nummer 3
tacopaj med kall kryddig sås

tacopaj med kall kryddig sås

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg. Servera pajen med sås, sallad och nachos