kokbok

kokbok

Krispig Bogbladsstek

Krispig Bogbladsstek

Det här är en helt underbar maträtt att göra, speciellt med tanke på att du utgår från en ganska billig bit fläsk, nämligen bogbladssteken
Grönkålsallad med äpple

Grönkålsallad med äpple

0,5 grönkålstånd 1 äpple Ingrid Marie, tärnat 1 apelsin, filéad 1 tsk rödvinsvinäger 1 msk grovkornig dijonsenap 2 msk solrosolja salt vitpeppar
Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 600 gram fläskytterfilé 0,5 tsk salt 4 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Ibland känns det som jag har prövat att långlaga det mesta. Oftast handlar det om en kötbit, diverse kryddor, någon tomatprodukt och vin