Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Idag provade jag att göra äppelgelé som jag smaksatte med hemodlad fläder, chili och mynta. Min dotter Moa tyckte att jag såg ut som "en sån där häxa som kokar ihop en massa giftiga saker"
Äpplen och chili gifter sig faktiskt riktigt bra. Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
22 Jan. 18. 20. Dessert. 0kommentarer. I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Det är en vitchokladpannacotta och en pannacotta med lime och mynta
Mät upp mjölet till degen i en skål. Blanda väl. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa
Skölj fläderblommorna och citronerna. Häll sockerlagen i bunken över blommorna och citronen. Skiva citronerna tunt och varva blommorna och skivorna i en bunke