Skala rotfrukter och lök och skär i grova bitar. Jag gillar att laga mat i min lergryta eftersom det är så enkelt, maten sköter sig själv i ugnen och det blir alltid fantastiskt gott
Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. En del säger att man skall ta av locket de sista 10- 15 minuterna för att få mera färg, men det tycker jag är bara onödigt för det saknas ingen färg
Krydda din köttbullar med kanel, ingefära och kryddpeppar. 500 g blandfärs2 dl matlagningsgrädde 1 dl ströbröd 1 ägg 1/2 gul lök½ tsk kanel 1 tsk ingefära 1 krm kryddpeppar salt, peppar Blanda grädde, ägg och ströbröd i en bunke och låt svälla 5
Har mamma på besök över helgen så då myser vi till det lite extra med god mat. Lördag bjöd på rostbiffsrullader med klyftpotatis och idag blev det viltfärsbiffar med kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Älskar mat som tillagas i ugnen, så slipper man stå och "vakta". Skala rotfrukterna. ) Lägg på fetaosten, som du har skurit i mindre bitar, några minuter innan du ska ta ut plåten