Bröd

Bröd

  • 17 Recept
En variant av chapatibröd

En variant av chapatibröd

Chapatibröd brukar jag baka ibland när vi ska käka indisk mat. Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Baka bröd utan ugn/Bröd i stekpanna

Baka bröd utan ugn/Bröd i stekpanna

Vår ugn har pajat och jag har lovat att baka bröd till en kräftskiva idag, lite panik. Detta är även ett trevligt frukostbröd
Godaste vörtbrödet

Godaste vörtbrödet

Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Nyttiga Tortillabröd!

Nyttiga Tortillabröd!

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till två runda bröd. Hetta upp en gjutjärnspanna (hellst) och grädda bröden I 1-1. 2st Bröd
Nyttiga frukostbullar

Nyttiga frukostbullar

5 msk brödkrydda. Koka gröten och låt den svalna av eller kallna. Värm vatten och fett till fingervärme (37°) och rör ut jästen i det
Kavring - Recept

Kavring - Recept

Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat. Grädda bröden längst ner i ugnen i. 1 msk malda brödkryddor. 1 msk malda brödkryddor
Stompa

Stompa

Grädda bröden i stekpanna på läge 2-3, eller över öppen eld, eller i ugn på 225 º. 2 tsk brödkryddor. Blanda alla torra ingredienser
Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria)

Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria)

Förutom mjölet, så är saltet den viktigaste ingrediensen vid brödbakning. Den har många viktiga funktioner och jag har lärt mig att inte kompromissa med saltet, framför allt inte i brödbakning
Frukostfrallor

Frukostfrallor

Detta är verkligen det bästa bästa ever receptet. Man slänger kvickt ihop degen på kvällen och låter den jäsa över natten i kylskåpet och klickar ut på en plåt på morgonen och bakar av
Grova frallor

Grova frallor

Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 2 dl mörkt lantbrödsmjöl
Grova rågkakor

Grova rågkakor

Ett grövre bröd som mättar gott och sitter som ett smäck vid frukostbordet. Grädda bröden på plåten, mitten av ugnen i ca
Egen gyros i pita

Egen gyros i pita

Jag passade på att baka pitabröd på eftermiddagen, som vi fyllde. Vill man inte baka egna bröd så finns det ju färdiga att köpa, men tzatzikin blir godast om man rör ihop den själv
Hembakat: Pitabröd

Hembakat: Pitabröd

Pitabröd. )Dessa schyssta pitabröd är verkligen så himla goda. Hemligheten med pitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer
Snurriga Ciabattor

Snurriga Ciabattor

Underbart mjuksega bröd med en knaprig skorpa. Den lite längre jästiden gör bröden både smakrika och med en fin arom
Dinkelfrallor

Dinkelfrallor

Gjorde ju frukostfrallor förra veckan, tog samma recept och bytte ut vetemjöl till havregryn och dinkel istället för att få ett lite nyttigare bröd