Chapatibröd brukar jag baka ibland när vi ska käka indisk mat. Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Förutom mjölet, så är saltet den viktigaste ingrediensen vid brödbakning. Den har många viktiga funktioner och jag har lärt mig att inte kompromissa med saltet, framför allt inte i brödbakning
Detta är verkligen det bästa bästa ever receptet. Man slänger kvickt ihop degen på kvällen och låter den jäsa över natten i kylskåpet och klickar ut på en plåt på morgonen och bakar av
Jag passade på att baka pitabröd på eftermiddagen, som vi fyllde. Vill man inte baka egna bröd så finns det ju färdiga att köpa, men tzatzikin blir godast om man rör ihop den själv
Pitabröd. )Dessa schyssta pitabröd är verkligen så himla goda. Hemligheten med pitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer