Rensa laxen, skär i mindre bitar och mixa i mixer. Blanda med laxen. 1 kg hel lax. Smält smör, låt svalna. Blanda smör, potatismjöl, salt, peppar, senapspulver och vitvinsvinäger
Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på bakpapper i en ugnssäker form. Täck laxen väl med aluminiumfolie och sätt in formen mitt i 200 grader varm ugn i ca 20 min eller tills laxen är precis genomkokt. Ca 700 g hel laxsida
-)Lax är både nyttigt och gott. Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Ingredienser4 st portionsbitar laxSaltCitronpepparSås400 g kavli räkost5 dl matlagningsgrädde3 msk dill, hackad2 tsk knorr fiskkrydda2 msk citronsaftGarneringRäkorDillGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 st portionsbitar lax
Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Skär laxen i 4 bitar. Stek i torr panna några minuter och ställ sedan laxen i ugnen ca 10 min i 175 grader. 600 g laxfilé
Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Mixa lax och salt till en färs. Servera laxquenellerna med såsen, ris eller potatis, sockerärter och rädisor
Tina laxfiléerna om de är frysta. Smöra en ugnsfast form, lägg laxen i formen. Blanda alla ingredienser till såsen, slå såsen över fisken, sätt formen mitt i ugnen och grädda i ca 25 minuter eller tills laxfiléerna är klara och såsen fått färg. 3-4 laxfiléer á 125 g
Mal eller mixa laxfilén till färs. Blanda samman laxfärs, ägg, salt och peppar. Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden
Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner. Bred såsen över laxen och baka i ugn i 10 minuter. Strö över räkor och baka i 5-10 minuter tills laxen är klar. 600 g laxfilé med skinn