God morgon. Kikar in en snabbis till er medans jag steker pannkakor till la familia. Lördagsmornar är lika med lite lyxigare frukost hemma hos oss och idag blir det alltså pannkakor ,med vispad grädde, jordgubbssylt och lönnsirap till den som önskar
Grekisk citron och vitlöksrostad potatis. Den här potatisen är så otroligt god. Man kan verkligen drömma sig bort till en liten grekisk taverna med blårutiga dukar när man äter den
På begäran får ni här receptet på min souvlaki med kyckling . )Marinad och kyckling. 4-5 kycklingfileér1 pressad citron1/2 dl olivolja1 tsk flingsaltValfria kryddor, jag använde, oregano och svartpepparDela kycklingfileérna så att dom är lagom tunna och fina, blanda ihop marinaden och häll över kycklingen
Lägg upp i en skål tillsammans med oliver, fetaost och oregano. 2 dl Kalamataoliver. Dela med en vass kniv filéerna på höjden så att du får två tunna filéer
Ingredienser Portioner. 4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Planerar ni midsommarbuffén för fullt nu. Eller är det redan självklart vad som ska finnas där. Sill, lax, ägg och lite annat och sen jordgubbar till efterrätt, eller