Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Idag bakade jag 2 bröd med den nya pigga surdegen. This post "Surdegsbröd med syrade morötter och kummin" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
Nu var det dags för mig att prova detta efter ett recept jag hittade i Lantliv. Receptet var ganska likt en morotskaka men med palsternacka istället då och inte lika många kryddor som en morotskaka ibland kan ha
Den har en lite sötaktig smak, vilket gör att jag inte har med något sött i receptet. I receptet på min kimchi utan fisksås använder jag oraffinerat havssalt, det använder man med fördel när man ska fermentera, eftersom det innehåller massor av mineraler
Receptet på röran hittade jag förresten i Toves kök. Fick nämligen den senaste Smakboxen förra veckan med temat Sommarfest och i den fanns en BBQ-rub och ett recept på rubbad lax och het vattenmelonsallad som jag tänkte testa ikväll