(English below). Tänk vad fort tiden går när man har roligt (eller bara är djävulsk upptagen). Hösten har verkligen kommit till Stockholm nu, det är gul/orange/röda höstträd överallt
Lättlagad vegetarisk gratäng. 6 - 8 portioner. 500 g pasta 4 små schalottenlökar 2 vitlöksklyftor smör eller olja till stekning 250 g skogschampinjoner 350 g kantareller 3 ½ dl vispgrädde 2 dl riven parmesanost salt och peppar 2 kulor mozzarellaost à 125 g
Inspirationen Italien bomba en med i matväg går att diskutera, landet andas verkligen mat. Det här är en lasagne som verkligen blir en krock mellan Italien och Sverige på ett väldigt bra sätt
1. Pizzabotten. Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare eller riv fint med osthyvel. 2. Blanda blomkålssmulet med ägg, västerbottensost, mandelmjöl och lite salt och peppar
För någon vecka sedan plockade vi en liten hög med kantareller som räckte till varsin kantarellsmörgås men igår när Jonny var ute och plockade igen så hade det kommit upp massor med kantareller
Jag har ibland köpt torkade aroniabär att blanda i mysli eller bröd, eller pulver för att göra smoothien extra nyttig, men jag hade aldrig stött på dem "live" förrän jag hälsade på vännerna Stina och Åke i Luleå i höstas