Efterrätter

Efterrätter

  • 8 Recept
Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

Hittade körsbär i frysen ikväll som vi plockade hos familjen P i somras. Kristoffer älskar körsbär så som en lite överraskning har jag nu gjort körsbärsmarmelad som han ska få när han kommer hem från London
Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Jag tycker att frukt och bär oftast är godast färska, men då jag gillar att baka och laga mat gör jag en del efterrätter och kakor med frukt och bär och kokar äppelmos och gör sylt och saft någon gång ibland
Körsbärskräm med kanel och vanilj

Körsbärskräm med kanel och vanilj

Vi har några gamla körsbärsträd, som väl aldrig gett särskilt mycket bär förr om åren. I år har de fullständigt fått fnatt
Koka körsbärssoppa!

Koka körsbärssoppa!

Idag plockade jag merparten av årets blygsamma körsbärsskörd.  Det var en västanfläkt av vad trädet gav förra året, men alldeles tillräckligt för att koka en sats körsbärssoppa
Citrontiramisu med mynta

Citrontiramisu med mynta

4 ägg, separera vitor och gulor 100 g strösocker 500 g mascarpone 2 citroner, zest och saft 1 dl vatten 4 msk limoncello (eller annan citronlikör) 12 savoiardikex citronskal (till garnering) kakao (att pudra över) mynta (att garnera med)

Havtornsmarmelad

Koka havtornsbär och vatten i 5 minuter. Passera bären. Pektinet blandas med lite strösocker och rörs ner
Lyxig Vaniljkräm

Lyxig Vaniljkräm

När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund