Om man som jag börjar bli lite trött på både potatisklyftor och hasselbackspotatis så kommer här ett mycket lättare recept på rostade potatishalvor som ser makalöst sofistikerade ut men är lätta att göra
Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i 2030 minuter beroende på storleken. 18 st färskpotatisar
Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite brynt. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900 g små potatis
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
Kontrollera att potatisen är genommjuk med en provsticka och har fått en gyllenbrun färg. Grädda potatisen i mitten av ugnen i 45 min. Ta därför ut plåten och rör om med en sked och låt potatisen grädda ytterligare i ugnen i 30-45 min. 1 kg potatis
Bakpotatis. picka lite hål på potatisen. skink och annanasröra till 4 stora bakpotatis. nedre delen av ugnen ca 45-60 min beroende på hur stora potatisen är. ♥ 4 stora bakpotatis
Jag hittade en burk konfiterade tomater som jag köpt i Rom och hade låtit vår kokta potatis bli lite för överkokt – så kom den italienska potatisen till
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Potatismuffins. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Rör ihop ägg, grädde, ost, vitlök, salt och peppar i en bunke och vänd sedan ner potatisen