Moghrabiah har blivit lite av en favorit på senare tid. Ett enklare namn är Pärlcous-cous som avser storleken på själva kornet eller Libanesisk cous-cous eftersom den används mycket där och i Östra Medelhavsområdet
Ikväll ska vi grilla med några polare och jag tog tillfället i akt att baka bröd till maten. Det här brödet gör alltid succé när man bjuder på det, brödkorgen brukar snabbt bli tom
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
NUDELRISBasmatiris eller långkornigt risSoppnudlar, eller små rostade bruna nudlar,finns i orientbutikerRapsoljaHönsbuljong tärningLite tomatpuréKoka upp vatten, lägg i hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong för vegeterianer)Häll lite olja i vattnet
Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Det finns många varianter, det här receptet är mammas. Grundreceptet kommer så klart från mormor och mamma har lagt sin prägel på det