Nu är det enklare än någonsin att välja bort kött, fågel eller fisk. Säg hej till MiFú - ett stekbart mjölkprotein fritt från laktos, soja, gluten och ägg!
Sätt ugnen på 200°C. Smörj formarna genom att pensla med lite matolja. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg i en bunke fortsätt genom att röra/blanda samman alla ingredienser
Rigga ett vattenbad genom att ställa en rundbottnad bunke i en kastrull med sjudande vatten. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör
Mixa jäst med rumetempererad mjölk. Tillsätt ägg, socker och kryddorna. Grunda mjöl till deg småningom. Tillsätt mjukt smör och jäs degen under duk till dubbel storlek
Lägg smöret att smälta i en liten stekpanna. Skala och skiva löken tunt. Lägg i löken i smöret och värm på medellåg värme tills löken blivit genomskinlig
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och salt lite i taget. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och smält smör
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Vispa ihop äggen, mjölken och de finhackade kryddorna. Salta och peppra. Smält smör i en stekpanna, gärna med non-stick beläggning och häll i ungefär en fjärdedel av smeten