KnäckebrödJag skrev för ett tag sedan att jag blivit beroende av världens godaste knäckebröd. En kollega till mig bakar ett GI-knäcke med majsmjöl och jag har länge tänkte testa att göra om receptet genom att byta ut majsmjölet mot något mer LCHF-vänligt
Vart så sugen på knäckebröd igår så det blev att spana runt på nätet efter ett smarrigt recept, fann då detta recept som jag nu testat och verkligen rekommenderar er att pröva
Ja, då har jag också testat att göra fröknäckebröd a´la LCHF. Viktigt dock att torka dom tillräckligt länge i ugnen efteråt så knäckebrödet blir sprött
Vi har ju vår lilla kvällsritual då vi tar oss en kopp te och ett par kex eller knäckebröd med ost och det drar med sig lite jobb eftersom sådana kex inte kan köpas
Till frukost i morse åt jag ett kanongott knäckebröd som jag bakat i helgen. När det gäller just knäckebröd varierar jag mig ganska mycket (både inom LCHF-vänliga alternativ och vanliga), detta kommer att hamna bland favoriterna
Idag har jag gjort knäckekex av ett recept jag hittade i bloggen Vit dröm. Markera ut knäckerutor. Sätt ugnen på 50° och låt knäcket stå och torka i ca 2 timmar
Knaprigt och väldigt gott knäckebröd. Bakade ett knäckebröd häromdagen. tror att det inte rekommenderas i denna livsstil men jag var tvungen prova och det är det absolut godaste knäcket jag gjort
Häromdagen läste jag på facebook att någon lagat/bakat microknäckebröd och det testade jag ikväll. Innan jag började jobba på en skola undrade jag precis som alla andra vad som egentligen händer på en skola på sommaren
Av mamma har jag fått ett recept på knäckebröd som hon i sin tur fått ifrån en kompis. De är väldigt goda och lättlagade men innehöll i orignalreceptet dinkelmjöl som jag nu ersatt med mandelmjöl och lite fiberhusk
Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat. . Känner att jag börjar få orken tillbaka, har haft en ganska långdragen förkyldning som satt käppar i hjulet
Grädda knäckebrödet i ca 50 minuter i 150 grader, på nedersta falsen i ugnen. Blanda alla det torra ingredienserna (vill man smaksätta med t ex brödkryddor, kanel eller kardemumma gör man det nu)