pizza

pizza

  • 2 Recept
Pizzaomelett

Pizzaomelett

pizzakrydda. I med salt, peppar och pizzakrydda. pizzakrydda. En god morgon önskar jag er, kära läsare. Pizzaomelett
Vit och grön pizza med Pesto, Kapris och Parmesan

Vit och grön pizza med Pesto, Kapris och Parmesan

Pizzadeg På vetesurdeg. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar