Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Vi serverade pressad potatis, den ultimata såsuppfångaren, till köttet. I går "lånade" vi ett recept från en annan matblogg, Tinas skåpmat, och kockade till på vårt vis
Koka upp spadet och lägg sedan i köttet. Sila skyn från köttet och häll upp i en annan kastrull. 11 tärning köttbuljong. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta. Vänd köttet och sjud ytterligare 45 minuter tills köttet har temperatur 75 grader. Ta grytan från värmen och låt köttet vila i spadet i 20 minuter
En chark full med allt kött du kan tänka dig. Fördela en klick av krämen på köttet, strö över lite bacon och ett basilikablad, rulla sedan ihop till en rulle
6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda. Låt småputtra ca 1 timme tills köttet är mört. 1,5 kg nötkött i grytbitar. 1 köttbuljongtärning
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. När jag steker kotletter, så steker jag dem i smör i ett par minuter på varje sida och krydda med salt, peppar och lite grillkrydda, därefter lägger jag in dem i ugnen på 200 grader medans potatisen kokar
Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Kommer ni över ett sånt köttstycke någon gång så tycker jag absolut ni ska testa denna grytan
Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. Tillsätt köttet. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Den här klassiska kötträtten blir fullkomlig med grädde, konjak och dijonsenap. Smält hälften av matfettet i en stekpanna och bryn köttstrimlorna kraftigt runt om