Skiva kasslerna och lägg i en form. Häll såsen över kasslerna. Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde. 1,2 kilo kassler. 1,2 kilo kassler
Skär kassler i skivor och lägg i en ugnsfast form. Skär paprikorna i mindre bitar, strimla purjolöken, skär bananen i slantar och fördela över kasslern
Ska jag vara ärlig är väl inte kassler mitt förstahandsval när det kommer till kött och protein men Hemköp hade så himla bra pris på kassler denna vecka så jag köpte en bit och gjorde matlådor på den
Kassler rekomenderar jag verkligen att göra i ugnen istället för att steka. *Skär kassler i inte allt för tjocka skivor och krydda lite lätt med grillkrydda
Skär kassler och paprika i stora tärningar. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med ca 5 minuter utan att ta färg. 600-700 g kassler
Skär kasslern i små, tunna skivor. Fördela kassler och paprika över löken. Ca 700-800 g rökt kassler. Skala och grovhacka lökarna, bryn dem mjuka i en stekpanna
Den här goda kasslergratängen är både billig att göra och väldigt god, en perfekt vardagsrätt som blir färdig i ugnen medan du dukar bordet och plockar lite