½ kg köttfärs. ½ kg köttfärs 1 lök 1 köttbuljongtärning 1-2 burkar vita bönor á 400g 400 g krossade tomater 2 vitlöksklyftor, pressade 2 dl salsasås (medium) 1 påse tacokryddor 1 tsk chili peppar ½ tsk spiskummin Salt Peppar
Bryn köttfärs, gul och vitlök. 400 g köttfärs. Samtidigt. skär korven i tunna skivor och hacka grönsakerna och lägg dom sedan i grytan, stek dem någon minut
Forma rullen till en krans (om du vill, du kan ha en rak köttfärslimpa om du föredrar det). 1. Stek svampen i smör tills vattnet kokat in, ställ åt sidan
Igår iddes jag inte stå och göra biffar, så det blev köttfärslimpa istället. Blanda köttfärsen med salt och peppar, blanda ner lök, ägg, och ströbrödsgeggan
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Vi älskar det och barnen älskar det - min dotter som är en riktig köttfärsfantast rankar detta som hennes topp tre bland alla maträtter och säger alltid "detta är min favoritmat förutom köttbullar mamma
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Vi ineldde den här veckan med köttfärslimpa, brunsås och ris
Pannbiff gör jag väldigt sällan, vilket är synd för det är ju väldigt gott. Löken får steka i fettet tillsammans med lite salt, Peppar & sirap så blir det riktigt gott
Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar
Tillsätt lök, ägg, köttfärs och persilja och forma färsen till spolformade järpar med händerna. Lägg ströbröd, vatten, salt och peppar i en skål och låt svälla i 10 min