Panera köttet innan du steker. (Ja, ja, jag vet att det egentligen ska vara kalvschnitzel både i saltimbocca och Cordon bleu, men det finns många skäl som talar emot – priset på kalvkött till exempel)
Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga. För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker
Foto. Martina Ca 546 kcal/port med potatis Ca 395 kcal/port utan potatis 5Â port 5Â st kotletter fett bortskuret Salt och svartpeppar 10 st champinjoner 2,5 dl matlagningsgrädde 15% 2,5 dl lätt creme fraiche 15% 1/2 dl kinesisk soya 1/2 dl ketchup ca 1 kg potatis Gör så här
Ingredienser Portioner. 6 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek) 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2 morötter 1 äpple 1 purjolök flingsalt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet. Undgå att skära i själva köttet då detta annars kan medföra att köttet blir för torrt
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Ugn 200 grader C. Port. 4. Tid 3h i marinad sen 60 min i ugn. Ingredienser. 4 kotletter med ben. Färdig köpt potatisgratäng (om man inte vill laga egen)