kött

kött

  • 61 Recept
Griljera julskinka - se & gör

Griljera julskinka - se & gör

1 julskinka (kokt eller ugnsbakad) 4 msk skånsk senap 1 msk dijonsenap 1 äggula 2 msk farinsocker 1 dl ströbröd
Ost- och skinkschnitzel

Ost- och skinkschnitzel

Banka ut köttet så det bli tunnare. Lägg skinkan och osten på köttet och lägg en köttbit ovanpå, så det blir ett paket
Skinkschnitzel med serranoskinka & ost

Skinkschnitzel med serranoskinka & ost

Panera köttet innan du steker. (Ja, ja, jag vet att det egentligen ska vara kalvschnitzel både i saltimbocca och Cordon bleu, men det finns många skäl som talar emot – priset på kalvkött till exempel)
Ugnsstekt lax med citron och dill

Ugnsstekt lax med citron och dill

Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga. För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker
Fredagsmys med kotlett i ugn

Fredagsmys med kotlett i ugn

Vi har en fredag med rejält dåligt väder. Då gäller det att på bästa sätt förgylla kvällen med god mat
Skinkstek

Skinkstek

SKINKSTEKKött. Köttet. Sätt i en köttermometer i köttet. Blanda vatten och fond och häll runt köttet över grönsakerna
Kotletter i ugn

Kotletter i ugn

Foto. Martina Ca 546 kcal/port med potatis Ca 395 kcal/port utan potatis 5 port 5 st kotletter fett bortskuret Salt och svartpeppar 10 st champinjoner 2,5 dl matlagningsgrädde 15% 2,5 dl lätt creme fraiche 15% 1/2 dl kinesisk soya 1/2 dl ketchup ca 1 kg potatis Gör så här

Grillad eller ugnsstekt flintastek

Vänd köttet flera gånger. Flintastek är en 2-3 cm tjock skiva av skinka med ben. Den säljs både okryddad och kryddad, omarinerad och marinerad
Helstekt kotlettrad med skysås

Helstekt kotlettrad med skysås

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom på alla sidor, även ändarna. 4 dl kraftig köttbuljong. 4 dl kraftig köttbuljong
Rullsylta

Rullsylta

Härligt god som pålägg eller till julbordet med rödbetor, precis så vacker som den är. Ingredienser. knappt 1 kg sidfläsk
Griljerad skinka

Griljerad skinka

Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Jag föredrar den klassiska och gör så här
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek) 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2 morötter 1 äpple 1 purjolök flingsalt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet. Undgå att skära i själva köttet då detta annars kan medföra att köttet blir för torrt
Kotlett i ugn

Kotlett i ugn

4 port. Tid. 1h och 45 min. Ingredienser. 4 st kotletter med ben eller utan ben. 3 dl Milda Mat extra 4% (vanlig grädde funkar såklart också
Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Ugns kotlett med potatisgratäng

Ugns kotlett med potatisgratäng

Ugn 200 grader C. Port. 4. Tid 3h i marinad sen 60 min i ugn. Ingredienser. 4 kotletter med ben. Färdig köpt potatisgratäng (om man inte vill laga egen)