Happy Friday. Det blev en kort vecka på kontoret, eftersom jag var på tjänsteresa till Tyskland. Nu kör vi full fart mot helgen och födelsedagsfirande för hela slanten
Så, jag är inte överförtjust i vanlig mördeg om jag ska vara helt ärlig. För mig är det ett nödvändigt ont när man ska göra en paj, men man behöver något som ska hålla inne det som verkligen är gott i en paj, nämligen innehållet
Hej hej. Idag tänkte jag att vi skulle dra till med en liten efterrätt. Här på bloggen finns det en hel del olika recept på pannacotta och idag ska vi lägga ännu ett recept till listan
Häll mjölken i en kastrull, låt det koka upp. Under tiden, hacka chokladen och lägg i den tillsammans med socker och smöret i en annan kastrull, låt det smälta på svag värme under omrörning,
Chokladpudding är en fantastiskt underskattad efterrätt tycker jag. Den här krämiga varianten går att göra barnsligt enkel och god med mjölkchoklad, eller som här, lite vuxnare och lyxigare med en skvätt rom och riktigt mörk choklad
desserter,vårrecept. Nu är våren här. Med våren kommer också rabarber, en av våra finaste primörer. Här tillsammans med en krämig och len Crème Brûlée samt knapriga kardemummabiscotti
Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Pepparkaksmums. Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums
Lime, passionsfrukt och jordgubbar, kan ju aldrig bli fel. Eller hur. Key lime pie är en av mina favoriter och med lite passionsfruktsjuice i lyfter den ytterligare en dimension
Har man ätit Feldt´s tartletter med passionsfruktscurd, då är man såld. Så enkelt är det bara. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Bavaroise - lyxig efterrätt. Bavaroise – visst låter själva ordet i sig gott och lyxigt. Bavaroise är en efterätt lik pannacotta fast den är baserad på både mjölk och grädde istället för bara grädde