Desserter

Desserter

  • 57 Recept
Butterscotch-Macadamia Blondies

Butterscotch-Macadamia Blondies

En ljus variant av brownies. Väldigt söt och jag blandade i smeten även macadamianötter och toffeebitar
Smulig äppelpaj med knäcksmak

Smulig äppelpaj med knäcksmak

Happy Friday. Det blev en kort vecka på kontoret, eftersom jag var på tjänsteresa till Tyskland. Nu kör vi full fart mot helgen och födelsedagsfirande för hela slanten
Tiramisutårta

Tiramisutårta

I sommar tillbringade vi en dryg vecka i Italien. Först ett par dagar i Rom och sedan hade vi hyrt ett helt magiskt hus på en vingård i Toscana
Äppelpaj med mandel och ingefära

Äppelpaj med mandel och ingefära

Så, jag är inte överförtjust i vanlig mördeg om jag ska vara helt ärlig. För mig är det ett nödvändigt ont när man ska göra en paj, men man behöver något som ska hålla inne det som verkligen är gott i en paj, nämligen innehållet
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Hej hej. Idag tänkte jag att vi skulle dra till med en liten efterrätt. Här på bloggen finns det en hel del olika recept på pannacotta och idag ska vi lägga ännu ett recept till listan
Italiensk chokladpudding med grädde och jordgubbar.

Italiensk chokladpudding med grädde och jordgubbar.

Häll mjölken i en kastrull, låt det koka upp. Under tiden, hacka chokladen och lägg i den tillsammans med socker och smöret i en annan kastrull, låt det smälta på svag värme under omrörning,
Chokladpudding

Chokladpudding

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker
Chokladpudding

Chokladpudding

Chokladpudding är en av mina absoluta favoritefterrätter. Och särskilt god blir den ju om man gör den från grunden, med riktigt god choklad
Lyxig chokladpudding

Lyxig chokladpudding

Chokladpudding är en fantastiskt underskattad efterrätt tycker jag. Den här krämiga varianten går att göra barnsligt enkel och god med mjölkchoklad, eller som här, lite vuxnare och lyxigare med en skvätt rom och riktigt mörk choklad
Tiramisu med Baileys

Tiramisu med Baileys

Tiramisu med Baileys. 29 december 2015 @ 15. 19. ( visst är han fin min nya Rudolf. ). 6 port. 2 dl starkt kaffe
Creme-Brulee-Paj

Creme-Brulee-Paj

Creme-Brulee-Paj. 2 januari 2015, 20. 24. Hej. Här myser vi för fullt och man har knappt koll på vad det är för dag, så härligt
Crème Brûlée

Crème Brûlée

Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
Crème brûlée

Crème brûlée

Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crème brûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Ljuvlig creme brulee

Ljuvlig creme brulee

Vi var på boulebaren i Malmö och åt brunch för ett tag sedan. De hade creme brulee på brunchen. Den var sagolik
Crème brûlée

Crème brûlée

Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Pepparkaksmums

Pepparkaksmums

Pepparkaksmums. Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums
Marängpaj med hallon curd

Marängpaj med hallon curd

Arbeta gärna ihop degen till bottnen i en matberedare. Tryck ut. den i en pajform, picka med en gaffel och ställ i kylen i minst 30 minuter
Twisted key lime pie

Twisted key lime pie

Lime, passionsfrukt och jordgubbar, kan ju aldrig bli fel. Eller hur. Key lime pie är en av mina favoriter och med lite passionsfruktsjuice i lyfter den ytterligare en dimension
Passionfrukts- och marängpaj

Passionfrukts- och marängpaj

Har man ätit Feldt´s tartletter med passionsfruktscurd, då är man såld. Så enkelt är det bara. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Fläder- och vaniljbavaroise

Fläder- och vaniljbavaroise

Bavaroise - lyxig efterrätt. Bavaroise – visst låter själva ordet i sig gott och lyxigt. Bavaroise är en efterätt lik  pannacotta fast den är baserad på både mjölk och grädde istället för bara grädde