Libanesisk Mat

Libanesisk Mat

Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer- piroger

Receptet är inspirerat från den libanesiska kokboken ”Mat för Gudar, från Beirut Café”. Sambosek och fatayer är små piroger
Ostrullar

Ostrullar

Libanesiskt (99). Veckomatsedel (12). RECEPT SORTERADE I KATEGORIERRECEPT SORTERADE I KATEGORIER. Välj kategori
Heta spett med avokadosås

Heta spett med avokadosås

Idag var det mannen som stog för matlagningen. Det var full fart när jag kom hem från jobbet och den var det bara att sätta sig vid dukat bord
Libanesiska lammspett

Libanesiska lammspett

Stek sharlottenlökarna i en stekpanna så de får lite färg. Blanda alla ingredienser i en stor bunke(lättare att jobba med färsen då)
Fattoush

Fattoush

Persisk mat har många härliga smaker och för oss svenskar oväntade ingredienser. Nigella är ju förstås brittisk, men i hennes kokbok "Nigellas sommarmat" hittade jag ett recept på Fattoush som har blivit lite av en favoritsommarsallad
Libanesisk linssoppa

Libanesisk linssoppa

Jag öppnade Vår Kokbok-appen och hittade en morotssoppa med kokosmjölk, och den här libanesiska linssoppan
Libanesiskt/ Baba Ganoush

Libanesiskt/ Baba Ganoush

Baba Ganoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Libanesiskt/ Fattoush

Libanesiskt/ Fattoush

Fattoush (Libanesisk sallad med rostat pitabröd)Den här salladen kan man variera ganska rejält, det här är min version
Libanesiska pita-chips

Libanesiska pita-chips

Skär pitabröden i små trianglar och servera separat eller tillsammans med en dip och ät som en traditiomell libanesisk aptitretare
Libanesiskt/ Muhammara recept

Libanesiskt/ Muhammara recept

Kör sedan alla ingredienser tillsammans i matberedare eller mixa med stavmixer. Den här röran är ett måste om man äter libanesiskt, supergott
Tabbouleh med köttfärsbiffar

Tabbouleh med köttfärsbiffar

För nån fredag sen så lagade jag libanesiskmat, ett kök som inte jag är så jätteförtjust i. IT`S HAPPY FRIDAY
Hummus

Hummus

Men till meze så är ett libanesiskt tunnbröd att föredra. Hummus blir nästa recept på denna meze special
Tabbouli

Tabbouli

Jag är ovanligt förtjust i libanesiskmat, så jag kan mycket väl tänka mig lite meze. Tabbouli300 g bladpersilja3 medelstora tomater½ medelstor gul lök1 tsk salt1 dl olivolja1 dl pressad citron3 msk bulgur½ tsk chilipulver½ tsk summak (syrlig orientalisk krydda)Hacka persilja, tomater och lök fint. 3 medelstora tomater
Friterad halloumi

Friterad halloumi

2 dl frityrolja eller matolja. 2 dl frityrolja eller matolja. Först blev vi tipsade om detta av en kompis, sedan fick vi det på Libanesen
Grillad libanesisk kyckling

Grillad libanesisk kyckling

Blanda salladslök, gurka, tomater, persilja, mynta och vitlöken i en skål. 2 pitabröd 3 salladslökar, skivade 1 gurka, skalad och hackad 2 tomater, hackade 1 knippa bladpersilja, hackad 1 knippa mynta, hackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 6-8 msk olivolja 2-4 msk citronsaft havssalt (vi kör alltid med vanligt salt) 1/2 tsk sumak Skär kycklingfiléerna på tvären men inte helt igenom, platta till filéerna. 2 tomater
Libanesiskt tunnbröd

Libanesiskt tunnbröd

För att nå det äkta Libanesisk bröd. Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät