dekor och fyllning

dekor och fyllning

  • 8 Recept
Lemoncurd

Lemoncurd

Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Fluffig smörkräm

Fluffig smörkräm

Lillan är på dagis och jag ska strax börja med naturkunskapen. Det gäller bara att vispa, vispa och vispa
Smörkräm

Smörkräm

Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Bröllopstårta

Bröllopstårta

)TårtbottenHallonsyltKrämgräddeSpacklad med smörkrämtäckt med marsipanrosor och blommor i sugarpasteSpritsad dekorkant i kristyrMed hjälp av det här verktyget gjorde jag diamant mönstret på sidorna av tårtan
Fluffy white frosting

Fluffy white frosting

Sedan täcker man eventuellt tårtan med sugarpaste eller dekorerar direkt på frostingen med t. Konsistensen är mjuk, luftig, lättarbetad och den smakar ungefär som innehållet i mums-mums
Frosting med grädde och philadelphia

Frosting med grädde och philadelphia

Light-cream cheese blir vattnig och fungerar inte i frosting). Tillsätt creamcheeseröran till vispgrädden och vispa en stund tills allt blandats och den har ändrat till en lite tjockare konsistens (ca 1-2 min) 300 g färskost (philadelphias funkar bäst
Frosting - grundrecept

Frosting - grundrecept

Smörkräm eller frosting är underbart att dekorera muffins med eller ha som ett lager i tårtan. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning