Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Kycklingpaj med nyttigare pajskal

Kycklingpaj med nyttigare pajskal

Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. Barnen älskar den också då pajskalet blir som bröd, som påminner om scones
Broccolipaj

Broccolipaj

Pajdeg. Börja med att blanda mjöl och smör, tillsätt sedan vatten. Låt pajdegen vila i kylskåpet i 30 minuter
Tomatpaj med fetaost

Tomatpaj med fetaost

Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 24 cm i diameter
Italiensk pastasallad

Italiensk pastasallad

I helgen hade vi konfirmation av äldsta dottern, hon var så fin som vanligt. Efteråt hade jag gjort en italiensk buffé som vi åt
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen. Jag fick det för många år sedan av en kollega och det vann en tävling som ICA kuriren arrangerade för många år sedan
Varmrökt lax med två såser

Varmrökt lax med två såser

Det här receptet på två såser till varmrökt lax är hämtat från Allt om mat. Jag hade det senast på Viktorias studentbuffé
Indisk kycklinggryta

Indisk kycklinggryta

Hade en öppnad kycklingfond i kylskåpet så jag surfade in på Touch of taste hemsida och letade upp ett gott recept
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Om man inte kan få tag på Kesella så går det också bra med quark även då den nästan är fettfri. 175 grader- Blanda kexsmulor med smält smör och tryck ut i form med löstagbar kant, 25 cm i diameter
Helgrillad fläskfilé och god sås

Helgrillad fläskfilé och god sås

Som jag skrev igår så stod grillat på menyn, och grillat blev det. Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås