Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra
Ingredienser Portioner. 4 5 dl vatten ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 75 g smör rå blomkål att riva över finrivet skal av 1 citron Rimning 8 dl vatten 3/4 dl salt finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med färs i olja. Tillsätt tomatpuré, chilisås, soja, kryddor, pressad vitlök och vatten och koka ihop i 10 minuter
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Skärtorsdagen avnöts med knytkalas på jobbet. En massa godsaker stod på bordet, traditionella rätter och så några ovanligheter