Lunch/Tilltugg

Lunch/Tilltugg

Hel ugnsbakad lax med Santorinipaj

Hel ugnsbakad lax med Santorinipaj

Ingredienser. 2 stora vitlök solo. 12 små tomater. salt, peppar. 1 st purjolök. 2 nävar bladspenat. 12 svarta urkärnade oliver
Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

500 g. 11 st. 12 st. 11 l. 12 dlSkala potatisen och dela i ganska små bitar. Skala även gul lök och vitlök och hacka dem
Spenatsoppa

Spenatsoppa

1 l mjölk, 3% fett. 150 g smör. 13 msk vetemjöl. 1600 g fryst, hackad spenat. 12 tsk salt (smaka av mängden)
Guacamole

Guacamole

2 avokador 1 tomat 1 chilifrukt (eller 0,5 tsk sambal oelek) 1 klyfta vitlök 1 msk citron, pressad 2 krm salt 0,5 krm svartpeppar cayennepeppar
Potatiskaka

Potatiskaka

1 kg potatis. 10. 5 st purjolök. 11 dl hackad persilja. 11 tsk timjan. 12 tsk salt. 12 krm svartpeppar. 12 dl riven ost
Avokado med stenbitsrom

Avokado med stenbitsrom

Hacka röd lök. Halvera avokadon o ta bort kärnan. Lägg en klick creme fraiche ovanpå varje halva. Dekorera med en klick rom, hackad röd lök och en dillkvist
Ost- och vitlöksmuffins

Ost- och vitlöksmuffins

  4 Ägg. 1  1,25 deciliter Crème fraiche. 1  3 Vitlöksklyftor. 1  0,50 tsk Salt. 1  7 deciliter Mandelmjöl
Ostinbakade oliver

Ostinbakade oliver

  20 st Oliver (kärnfria). 1  2 dl Mandelmjöl. 1  0,5 dl Rapsolja (naturell). 1  2 dl Parmesanost (Riven)