Bröd

Bröd

Fredriks knådfria frallor

Fredriks knådfria frallor

12,5 g jäst [1/4 paket] 4 dl vatten, kallt 1,5 tsk salt 1 msk honung 1 dl havregryn 8 dl vetemjöl 1 msk rapsolja, till formen
Skräddakakor

Skräddakakor

50 g jäst. 15 dl mjölk. 150 g smör. 11 dl ljus sirap. 11 tsk salt. 15 dl vetemjöl. 18 dl rågsikt. 150 g jäst 5 dl mjölk 50 g smör 1 dl ljus sirap 1 tsk salt 5 dl vetemjöl 8 dl rågsikt Ugn
Lepinjabröd

Lepinjabröd

Gör ett rutat mönster på brödets ovansida med en kniv. Tryck varsamt ut bollen med fingrarna till ett runt bröd som är ca 0,5 cm tjockt och ca 15 cm stor i omkretsen. Täck bröden med en bakduk och låt vila i 30 min. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12-15 min
Surdegsbaguetter – om att fly en bakning

Surdegsbaguetter – om att fly en bakning

Jag älskar nybakat bröd, helst ljust, med salt smör och goda pålägg, men utöver frosseriet, ett av mina karaktärsdrag, är det där med bakning inte riktigt min grej