Gött med en solig och fin ledig klämdag. Full aktivitet hela dagen. Sol och bad (tja. tårna iallafall) i eftermiddag i Kåsjön med vänner och i förmiddags lekte vi med andra lediga på vår gård
Rulla till små bollar och rulla dem sen i kanel och sockerblandningen. Jag älskar småkakor. De är lätta att baka, goda att äta och härliga på alla sätt och vis
Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i blomkål och potatis och koka dem mjuka, ca 10 minuter
Halvera äggen och tag ur gulorna. Finhacka löken. Mosa gulorna och ansjovisen med en gaffel. Blanda ost, lök, ansjovis och brun farin till en jämn smet
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Även hur den serveras kan variera till allt från dessert på nyårsafton till köttbullarna en måndag. Äggost är en bohuslänsk speciallité och varje bohuslänsk husmor av rang har sitt egna recept på önskad spänst och struktur
Idag mina vänner, idag är det dags för alla häxor att åka till Blåkulla för häxornas sabbat. Ja, vet ni förresten var det där md Blåkulla kommer ifrån från början