Ingredienser Portioner. 4 st 9 dl vetemjöl 1 1/2 msk bakpulver 1 tsk socker 1 tsk salt 100 g smör eller margarin 4 dl filmjölk Lägg till i inköpslistan
Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Chokladtosca kaka. Den här kakan är verkligen en personlig favorit när det gäller långpanna kakor. Det är verkligen svårt att bara ta en bit av denna gobit
Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Gör så här. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Småkakor är ju alltid kul att baka. I helgen testade jag peanutbutter cookies för första gången. De var jättegoda- söta, lite salta och sega på en gång