Ullas kokbok

Ullas kokbok

  • 108 Recept
Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Ostkorgar. 2 dl västerbottensost. Skaldjursröra. 1 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 2 msk purjolök, fint hackad 2 msk dill, fint hackad 170 g skalade räkor 100 g kräftstjärt 5 msk löjrom 0,5 msk citron, pressad 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 4 kvist färsk dill
Efterrätt på fem minuter!

Efterrätt på fem minuter!

Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Västerbottensnurror

Västerbottensnurror

Ingredienser Portioner. 1 sats 100 g Västerbottensost 1 kyld smördegsplatta (à 225 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Flygande Jacob med halloumi

Flygande Jacob med halloumi

1 gul lök. 12 halloumiostar. 1olja, till formen. 13 dl matlagningsgrädde. 11 dl chilisås. 1salt. 1peppar. 1120 g bacon (eller fejkon)
Chokladbollar med lakritspulver

Chokladbollar med lakritspulver

God jul kära läsare. Max är gästkock idag. Chokladbollar med lakritspulver. 200 g smält smör. 2 dl strösocker
Coleslaw

Coleslaw

Riv 2 morötter och strimla 1/4 av vitkålshuvudet. Hacka i lite purjolök och blanda med 3-4 dl turkisk yoghurt med 1 dl majonnäs
Lätt köttgryta

Lätt köttgryta

1¼ kg benfri högrev. 12 gula lökar. 11 liter vatten. 12 tärningar köttbuljong. 1½ tsk svartpeppar. 14 msk tomatpuré
Broccolisoppa

Broccolisoppa

Börja med att skära broccolins stam i bitar. ca 500 g broccoli Skär broccolistammen i bitar
Fredagsdrinken – så gör du en Hallonmojito

Fredagsdrinken – så gör du en Hallonmojito

Hallonmojito Gör så här. 1. Halvtina hallonen. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i bitar. Stöt hallon, urpressade limebitar, mynta och råsocker i en mortel
Jordärtskocksoppa

Jordärtskocksoppa

Du behöver. 300g jordärtskockor. 1 gul lök. smör. 1dl torrt vitt matlagningsvin. 3dl vatten. 2 grönsaksbuljongtärningar
All världens mat  | SVT recept.

All världens mat | SVT recept.

Mustig färskostdip till endiver och kex. Smakerna från spansk mojo verde går igen i den här dippen, som smakar lika bra på friska endiver som på goda kex