Detta är en kaka man kan använda som efterrrätt och som du snor ihop snabbt. Ett klart plus eller hur. Nu finns det ju bär och frukt nog för att fylla med
Eftersom det varit en del uppmärksamhet kring Märit Hults hundraårsdag plockade jag fram Hirams kokbok, nionde upplagan från 1965, för att återknyta bekantskapen med en av mina första inspiratörer och ledsagare i köket
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smält sedan smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner fruktsocker, havregryn, mjöl och bakpulver
Foto. Nicklas Thegerström. Det fina med den här sensommarkakan, som kommer från min första kakbok Söta saker, är att man kan baka den när som helst på året och nästan omedelbart skickas tillbaka till varma sommarkvällar och soliga saftkalas i trädgården
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en rund, smord form, ca 24 cm i diameter