Efterrätter

Efterrätter

  • 9 Recept
Superenkelt äppelmos

Superenkelt äppelmos

äpplen, någorlunda jämnstora. 1strösocker. 1citronsyra eller askorbinsyra1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Lägg någorlunda jämnstora äpplen i en långpanna eller i en form som går in i ugnen
Chokladcreme med citrussallad

Chokladcreme med citrussallad

Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°)
Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde

Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde

Ingredienser Portioner. 6 st 1/2 dl hasselnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g) 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 75 g smör 2 dl vetemjöl 2 msk socker 1 krm salt 3 äpplen Amarettogrädde 1 1/2 dl vispgrädde 2 msk Amaretto (mandellikör) eller vaniljsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kronprinsessans dessert

Kronprinsessans dessert

Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde
Pannacotta med passionsfrukt

Pannacotta med passionsfrukt

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull