Jag kikade i Annika Dahlströms och Airams kokbok, det pajskalet var av ägg. Där stod vi mannen och jag, 1 kilo tacos är på tok för mycket. Evigheter sen konstaterade vi så jag letade efter pajskalet till Västerbottenpaj men vart 17 har jag det. 1 gul lök. 1 dl grädde. 1 dl creme fraiche. Pajskal 8-10 portioner (anpassa). 1 msk fiberhusk. 1 dl grädde. 1 tsk bakpulver. 150 g smör. 1 tsk salt. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk lökpulver. 1 tsk chilipulver. Grädda i 180 grader tills pajen fått fin färg. 1 gul lök. 1 dl grädde. 1 dl creme fraiche. 8-10 portioner. 1 msk fiberhusk. 1 dl grädde. 1 tsk bakpulver. 150 g smör
Sätt ugnen på 120 °C. Grädda 30-40 minuter, helst varmluft och vädra en gång per 15 min. Skjuts in i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills dina sötpotatis pommes frites har fått en fin krispig yta. 1 nypa salt (gärna örtsalt)
4 skivor vitt bröd, 2 skivor rökt skinka, 4 skivor ost (17 %), lite ketchup, oregano. totalt enligt receptet ovan är det 12 sp, men väljer du att bara äta en så blir det 6 sp. totalt enligt receptet ovan är det 11 pp, men väljer du att bara äta en så blir det 5 pp. 12 sp, men väljer du att bara äta en så blir det 6 sp