Huvudrätt

Huvudrätt

  • 23 Recept
Fläskfilé
Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor

Ingredienser Portioner. 8 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 4 dl långkornigt ris 2 msk olja 1 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl vitt vin 6 dl hönsbuljongtärning (tärning vatten) 1 röd paprika 2 dl djupfrysta ärter 4 kycklingfiléer 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm peppar 200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal) ev citronklyftor till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor. Skär morötterna i stavar
Ugnsgratinerad korv med potatismos

Ugnsgratinerad korv med potatismos

Lägg korvskivorna i två små smorda ugnssäkra formar. Bred över barbequesalsan och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, i ca 10 minuter
Gratinerad korv med potatismos

Gratinerad korv med potatismos

Skala och hacka löken. Blanda löken med krossade tomater, vinäger, salt, peppar och socker och lägg i en ugnsfast form
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark och platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull
Köttfärslimpa med rostad potatis

Köttfärslimpa med rostad potatis

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna något. Blanda havregryn, vatten, grädde och ägg i en skål och låt stå i 5 minuter
Pastasallad med parmesan

Pastasallad med parmesan

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och ringla över olivolja och pressad citronsaft
Kyckling á la Cannerstad

Kyckling á la Cannerstad

Gör såhär. Börja med att skiva morötterna, hacka broccolin, vitlöken, champinjonerna och pepparfrukten i mindre bitar och lägg i en skål
Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre)
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts