Kanske sommarens sista sallad. Melon & fetaostsalladca 500g vattenmelon, skuren i tärningar ca 2x2 cm2 pkt fetaost, smulad1 salladlöknågra blad myntalite olivoljasalt, svartpepparHacka lök och örter, blanda allt, smaka av med salt och peppar, eventuellt kan det behövas en lite skvätt citron
Dela sparrisen i mindre bitar. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Dressing. Mixa äggulor, citronsaft, senap och dill, gärna med mixerstav
Idag handlade jag på vägen hem från Zinq i Hornstull där jag fixar mina ögonfransar. Strödde på en halv kruka citronmeliss och in i ugnen på 150 grader i ca 20 min. ca 20 min
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Gräddas i nedre delen av ugnen ca 45 minuter i 175 grader. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Den här cheesecaken med kvarg blir rätt fluffig och är underbart god tillsammans med färska jordgubbar eller hemgjord jordgubbssylt
Så där ja, där har du det färdiga resultatet upplagt på tallriken så stiligt det bara gå att lägga upp när hungern pockar på och dagsljuset är på minussidan
Häll såsen över kött, svamp och bacon tillaga i 175-200 grader, i ca 20-25 minuter. Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns